RTTNW  
 

Nederlands
Smart Grid - Geld

Zelf starten

OK, je wil dus zelf starten met Bitcoins.

We beginnen met een hele dikke waarschuwing....

LET op!, LET op!

De Bitcoin markt is niet gereguleerd. Er zijn veel criminele op de markt actief. Ze bieden goude bergen en weten de onvoorzichtige consument veel geld af te troggelen. Kennis van de markt is essentieel.

De eerste maanden hebben we met het testen van de Bitcoin markt enkele honderden Euro's verloren. Gelukkig hebben we dit verlies al weer terugverdiend. Met een beetje kennis van de markt kun je makkelijk een extra centje bijverdienen. Dit is ook de reden dat we deze site zijn gestart. Door de kennis te delen zorgen we er voor dat de criminele in deze markt minder kans hebben. Op deze manier steunen we de kracht van de Bitcoin als decentraal betaal middel voor alle mensen op deze aarde.

Een veilige start met Bitcoins. Begin met kleine bedragen en gebruik de onderstaande, door ons uitgebreid geteste websites.



Bitcoin voor beginners

Stap 1: Maak een account aan op Litebit.eu Waarom litebit? Litebit is perfect voor beginners om bitcoins te kopen. Het is net iets duurder, maar daarentegen is de website simpel en alles is Nederlands. Gaat er iets fout, dan bel je met de helpdesk en krijg je een Nederlandse medewerker aan de lijn. 

Een account aanmaken doe je zo: Klik rechtsboven op de website van litebit op de link: Nieuw account aanmaken. Na het registreren krijg je een e-mail die je moet bevestigen.

Stap 2: Koop je eerst cryptocurrency, zoals Bitcoins. Log-in met je user-id en password, op de site van litebit. Kies een crypto valuta, bijvoorbeeld de BTC (Bitcoin). Er verschijnt automatisch een scherm Bitcoin kopen. Kies hoeveel Bitcoins je wilt kopen. Omdat het je eerste keer is, kies je een laag bedrag bijvoorbeeld 20,- Euro. Je kunt simpelweg betalen met Ideal, net zoals je bent gewend bij webwinkels. 

Twee kleine aandachtpunten:

  • Omdat je bankrekeningnummer nog niet bekend is, moet je eenmalig 1,- Euro extra betalen om je bankrekening te bevestigen.
  • !! Gebruik bij het kopen van de Cryptocurrency de knop "Gebruik LiteBit wallet". Dit zorgt ervoor dat de munteenheid (crypto) in de juiste "portemonnee" op litebit terecht komt, en dat je zelf geen ingewikkelde wallet hoeft aan te maken.

Stap 3: Je ontvangt de Bitcoins of andere crypto valuta in je wallet.

Wachten, wachten, wachten.....niet ongeduldig worden.....wachten.

Op een bepaald moment ontvang je de Bitcoins in je wallet (dit is je persoonlijke digitale portemmonee). Als je op mijn wallet klikt zie je voor elke cryptocurrency, hoeveel valuta je hebt. Je ziet hier ook de button verkopen. Als je op verkopen klikt kun je de Bitcoins weer verkopen en het bedrag op je bank laten storten (hopelijk met winst natuurlijk).

KLAAR! -> Dit is alles. Je bent nu de trotse bezitter van Bitcoins.

 


 

Bitcoin voor de meer ervaren Bitcoin/crypto gebruiker.....

Stap 1: De Bitcoin of Dash wallet. Het echte werk, je eigen wallet.

De eerste stap is het aanmaken van een Bitcoin of Dash wallet (Dash is een alternatieve crypto currency, die op dit moment erg in opkomst is). De eerste keuze: Kies je voor een centrale of decentrale wallet. Nadeel van een decentrale wallet is 80Gb harde schijf ruimte en lang synchroniseren met het Bitcoin netwerk. Je moet zelf zorgen voor de back-up van je wallet. Een centrale wallet betekent een extra risico, omdat je Bitcoins ergens op een server worden opgeslagen. Centrale wallets zijn erg interessant voor hackers. Zie bijvoorbeeld: Mtgox

Decentraal: Bitcoin core wallet

Centraal: Deze info moeten we nog toevoegen aan de site.

Dash wallet (als je voor Dash kiest): Dash wallet


Stap 2: Bitcoins ontvangen, verdienen en minen.

Minen bij Genesis-mining is een veilige manier van Bitcoins minen. De terugverdientijd is echter lang (> 1,5 jaar). Op dit moment is het minen van zogenaamde X11 crypto currency het meest winstgevend. Hiervoor heb je een Dash wallet nodig (zie ook stap 1). De terugverdientijd voor X11 is op dit ongeveer 8 maanden.

Gebruik onze kortingscode: lNpGsU (kopieer de code in het promo code veld)

Je kunt natuurlijk ook starten met het verdienen van gratis Bitcoins. Zie "Onze testen" op deze site. Hiervoor heb je wel heeeeel veel geduld nodig.

De beste mining site die we tot nu toe hebben getest is hashflare.io

LET OP! - Ook hier weer een waarschuwing. Er zijn veel NEP mining sites. Het lijkt er in het begin op dat je flink verdient. Hierdoor gaan steeds meer deelnemers extra geld storten. Na een paar maanden verdwijnt de site als sneeuw voor de zon, en zijn de crimenele er met het geld vandoor. Genesis-mining en hashflare zijn twee bedrijven die al jaren actief zijn, en waar wij als winst mee hebben geboekt.  


Stap 3: Bitcoins kopen, verkopen en uitgeven.

Bitcoins kopen en verkopen gaat goedkoop en snel: Bitonic

Wil je ook andere crypto currency's kopen en verkopen ga dan naar: Litebit.eu

Of je neemt een Visa card, waarmee je Bitcoins, Dash en Goud kunt verhandelen: Spectrocoin

Deze informatie wordt nog verder uitgebreid.


 

Stap 4: Zelf minen, andere mining sites, koersverschillen, enz, enz.

Heb je de eerste stappen onder de knie, dan ben je nu klaar om voorzichtig nieuwe sites te gaan proberen. Blijf echter voorzichtig. Twijfel je: Neem contact met ons. Wij kennen inmiddels een aantal methodes op websites te testen en weten waar en hoe je mining hardware moet vergelijken.

De komende maanden wordt de informatie op deze site verder uitgebreid. Heb je specifieke vragen, stuur ons een mail. We proberen de vraag zo snel mogelijk te beantwoorden of voegen de informatie toe aan deze site.