RTTNW  
 

Nederlands

Wie ben ik?

Ik heb een afwijking.
Ik ben anders.
Ik pas niet in een hokje.
 
Uitgespuugt door de samenleving toen ik klein was.
 
Soms zat ik uren voor me uit te staren, 
me af te vragen of ik wel een mens was.
 
Ze zeiden tegen me:
Je bent een lastig kind.
Je hebt moeite met gezag.
Je kan niet goed leren.

En weet je: Als je klein bent en grote mensen blijven dit herhalen dan ga je het bijna geloven. Gelukkig bijna. Op een bepaalt moment (ik weet niet meer precies hoe oud ik was) ontdekte ik iets heel vreemds. Als ik gewoon het antwoord gaf dat men wilde horen, dan was iedereen blij. Het was zo simpel! Als iemand een vraag stelde dan dacht ik: Welk antwoord wil hij/zij van me horen? Ik gaf gewoon dat éne antwoord en de vraagsteller was tevreden.

Mijn jeugd heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. Ik heb veel meegemaakt en heb daardoor veel kunnen leren. Was het altijd makkelijk: NEE! Maar bij elke gebeurtenis ben ik sterker geworden. Ik weet inmiddels dat een van de belangrijkste doelen van het leven leren is. Ik ben dus dankbaar dat ik de kans heb gekregen om veel te leren. Het zou mooi zijn als ik het geleerde kan overdragen. Het zou helemaal mooi zijn als mensen kunnen leren zonder de pijn en zonder het verdriet. Ik weet niet of het kan, maar het is de moeite waard om het te proberen.

Aanpassen aan de samenleving

Zoals gezegd, geef ik nu het antwoord dat de vraagsteller wil horen. In mijn jeugd gaf ik het antwoord uit mijn hart. Ik voelde / wist dat hetgeen we op school leerde niet juist was. Dat 1+1 niet altijd 2 is. Dat de geschiedenis boeken geen feiten zijn, maar meningen. Dat er geen waarheid is, slechts waarneming. Dat er geen hokjes zijn, geen grenzen, geen landen, geen afdelingen, geen rassen, geen soorten mensen. Dat dit allemaal verzinsels zijn, die door de mens worden gecreëerd om onze complexe wereld te kunnen begrijpen.

Inmiddels heb ik me aangepast aan de samenleving. Een goede baan, een gezin met kinderen, een "normaal" persoon. Mijn afwijking gebruik ik om veranderingen teweeg te brengen, zowel zakelijk als privé. Ik probeer mensen wakker te maken. Hokjes te doorbreken. Mensen te helpen om hun eigen waarheid te creëren. Mijn naam staat (nog) niet op de site. Mijn ervaringen uit mijn jeugd weerhouden mij er van om mijn naam bekend te maken. Ik weet immers hoe het is als je een andere mening hebt en deze uitspreekt. Voor nu is het te vroeg. Mijn angst om niet te worden geaccepteerd heb ik nog niet overwonnen. Er zijn nog onvoldoende wakkere mensen.

De definitie van "wakker worden" voor mij = "Inzien dat de wereld anders is dan het in eerste instantie lijkt". Wakker worden is dus niet hetzelfde als DE waarheid kennen. Wakker worden is het accepteren dat we in deze wereld zijn om te leren. Dat we een weg moeten volgen naar een nog onbekende bestemming. Dat de bestemming niet het doel is, maar dat de weg het doel is.

Wat kun je van mij leren?

  • Ik weet dingen, zonder het te kunnen weten.
  • Ik ben bijna nooit ziek (gemiddeld 1x in de 15 jaar voor een dag of twee).
  • Op het moment dat ik een blessure heb, kan ik deze (tot nu toe) zelf genezen.
  • Mensen en dieren willen graag bij mij zijn.
  • Ik vertrouw op mijn eigen lichaam en gebruik geen medicijnen/supplementen of andere zaken.
  • En misschien kan ik je zelfs leren om gewoon gelukkig te zijn.

Dit is geen hocus-pocus. Iedereen kan het leren. Een aantal technieken heb ik al met succes aan mijn kinderen overgedragen.

Wat wil ik graag leren?

  •  Ik wil simpelweg leren van de ervaringen van anderen.

Laten we samen op weg gaan naar een nieuwe betere Wereld........